Oct 06

A Martingale Rendszer

Az egyik legnépszerűbb kaszinó stratégia Martingale rendszer néven ismert. Ez a kaszinó stratégia annyira egyszerű, hogy jó esély van arra, hogy ha valaki másról még nem hallottál róla, előfordulhat, hogy saját magaddal hozta létre az ötletet – vagy próbálta meg magad!

Alapvetően a Martingale rendszer olyan stratégia, amelyet bármely kaszinó téten alkalmaznak, ahol a kifizetés még pénz, és a nyerési esélyei közel 50/50. Példák arra a helyre, ahol ezt a kaszinó stratégiát felhasználhatod, a rulett bármelyik egyenrangú fogadási tétben (pl. Vörös / fekete vagy páratlan / egyenletes), fogadhatsz a baccarat játékosra vagy fogadhatsz egy sort a craps-ban.

Rendszer

Függetlenül attól, hogy melyik játékban játszik, amikor a Martingale rendszert használja, a terv egy nagyon kicsi fogadással kezdődik – talán a táblázat minimuma. Ha nyersz, újra megint licitálsz az asztali minimumra. Ha elveszíted, akkor megduplázod a tétedet, és folytatod a dupla betéted minden egyes alkalommal, amikor veszítesz, amíg egyszer nyersz. Miután megnyerted, vissza fog térni a minimális asztalra.

Használjunk egy példát egy minimum $ 10-es táblával. Az első fogadásodon 10 dollárt nyersz. Ha veszítesz, 20 dollárt keresel. Lose ismét, és 40 dollárt keres. Bármikor nyerhet egy tétet, vissza fog térni 10 dollárra. Ezzel a rendszerrel minden egyes befejezett ciklusra 10 dollárt nyer; a legnagyobb tétje mindig az összes korábbi veszteségedet fedezi, plusz egy egység.
Intuitíve, ez a kaszinó stratégia úgy tűnik, hogy tökéletes értelemben. Nem sok veszteség hosszú várakozás, ami azt jelenti, hogy végső soron elveszítheti és visszaszerezheti az összes veszteségét. Mindaddig, amíg van egy nagy bankrollod, és még több tétet is elveszítsz egy sorban, nem szabad bántani.

Sajnos a matek nem támogatja ezt. Hacsak nincs végtelen bankrollja (nem teheted meg), nincs garancia arra, hogy valaha nyerhetsz egy fogadást, és amíg a hosszú csíkok elvesztése ritka, megtörténhet. Ez még csak nem is veszi figyelembe azt a tényt, hogy a legtöbb kaszinónak van táblázati maximumja a helyén, ami mesterségesen meg fogja határozni, hogy hányszor lehet megduplázni a fogadást.

A Martingale rendszerrel kapcsolatos problémák ugyanazok, amelyek minden kaszinó stratégiát megfertőznek, és a játékosok által fizetett pénzmennyiség megváltoztatásával dolgoznak azon, hogy győztesek vagy vesztesek. Nem számít, hogy hogyan fogalmaz meg egy sor fogadást, ha az összes fogadás negatív várakozással rendelkezik, az általános várakozás is negatív lesz. Érdemes megjegyezni, hogy ez nem feltétlenül vonatkozik olyan játékokra, ahol az egyes tétek eredményei nem függetlenek. Például egy blackjack kártyaszámláló többet fog fogadni, ha a kártyán lévő többi kártya a játékosnak kedvez, mivel ebben az esetben a esélyek valójában megváltoztak.

A legtöbb játékos komolyan alábecsüli az esélyét, hogy hosszú veszteségeket veszít, így még ha megértik is, hogy a Martingale rendszer elméletileg nem hosszú távú győztes, úgy vélik, hogy a veszteségek esélyei annyira kicsiek, hogy nem kell aggódni, hogy elvesztik a bankrolljukat. Például, fontolja meg egy amerikai rulett asztalt, ahol a táblázat minimuma $ 5, és a táblázat maximum 500 $. Megduplázódhat akkor is, ha hatszor veszít ($ 5, $ 10, $ 20, $ 40, $ 80, $ 160 és a végső $ 320-os tét). Ha fogadni, mondjuk fekete, akkor 20/38 (vagy 52,6%) fogadásodat veszít. Talán meglepődhetsz, hogy tudod, hogy egymás után hétszer egymás után körülbelül 1 alkalommal veszítesz 90-szer!

Végül a Martingale rendszer egyszerűen egy kaszinó stratégia, amely egyszerűen lehetővé teszi a játékos számára, hogy kis veszteségeket nyerjen alkalmi nagyon nagy veszteségekért. Hosszú távon, függetlenül attól, hogy milyen fogadási stratégiát használsz, a ház szélén egy olyan játékban, ahol minden eredmény független az előzőektől, nem lehet leküzdeni olyan fogadási rendszerekkel, mint a Martingale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.